*Merhaba deniz bey

Bir Chef olarak günümüzde otel mutfaklarını büfe sunumlarını nasıl görüyorsunuz?

Merhabalar,

Son yıllara göre bence çok daha güzel büfeler sunuluyor, bunun da en büyük nedeni cheflerin sosyal medyayı çok iyi takip ediyor olmaları. Tatlı bir rekabet var bence her gün Facebook ya da Instagram sayfalarında büfe resimleri paylaşılıyor (her ne kadar bunu abartı olarak gören az bir kesim olsa da) bence değil çünkü birbirlerini takip eden Chef  yada Chef adayları daha iyi sunumlar yapabilmek için daha çok çaba gösteriyorlar ilham alıyorlar ve daha güzel sunumlar çıkarıyorlar, bunda alınacak, ego yapılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum aksine bunun çok büyük fayda getirdiğini  şahsen iyi bilen biriyim bende Cheflik yaptığım dönemlerde büfe paylaşımları yapardım bir çok meslektaşlarımdan genç aşçı arkadaşlarımdan  çok olumlu yorumlar alırdım kendi tarzımı sunumlarıma yansıtırdım bir katkım olmuşsa ne mutlu bana, eminim ki şu anki paylaşım yapan chefler de aynı yorumları alıyordur bir şekilde ilham kaynağı oluyorsunuz bu güzel bir şey bunun çoğalması demek mutfaklarda daha kaliteli göze hoş gelen güzel sunumların çıkması demektir, bir chef eğer bir tabak yada büfe resmi paylaşıyorsa ‘’ki bu, o alanda bu işi en iyi yapan Chef ise bu işi en iyi bilendir bu ürünleri tüketen misafirin ya da yöneticinin bunu beğenmeme gibi bir lüksü olamaz ( lezzet hariç )  gerçek şu ki aşçı sanatın ta kendisidir kısa zamanda mucizeler yaratıyorsun buna saygı göstermek ve hissettirmek lazım o emeğin tek karşılığı bu…

*Şu an Blue Paradise Side otelin genel müdürüsünüz sizin gözlemlediğiniz müdürlük profili nelerdir?

Sanırım yirmi beş yıl oldu turizm sektörünün içindeyim ve müdürler için şunu söyleyebilirim ki bana kızmasınlar ☺ Ağır ağabeyler takım elbiseli az gülen arada kaşlarını çatan ‘’ya genel müdür dediğin ağır başlı olur diyenlere daha çok kulak veren, gülüşünü heyecanını çok yansıtmayan zamanı geldiğinde politik davranan zamanlarının çoğunu ofiste geçiren bir profilin içine sıkışmış geliyor bana.

Ben bu profilin içine sığmayacak kadar güler yüzlü enerjik bir yapıya sahibim mutfakta olduğu gibi müdürlük yaptığım zamanlarda aynı tarzımı yansıtacağım. Neşemi iş aşkımı güler yüzlülüğümü samimiyetimi operasyonun tam merkezinde yaşatacağım. Operasyon benim işim severek yapıyorum siz yılların size verdiği deneyimleri süzgeçten geçirirseniz üstüne tecrübelerinizi ekler doğru bildiğiniz yönetim şeklini analiz ederseniz çalışma arkadaşlarınızla da daha uyumlu az hata ile  çok güzel işler yapabilirsiniz o zaman işletmenizin ihtiyacı olan ruhu da bulmuş olursunuz.

Tabi ki çalıştığınız patronunuz da çok önemli. Bu konuda ben şanslıyım çünkü patronum NADİR KÖSE işin mutfağından gelmiş bir kişi aynı dili konuşuyoruz her işletmede bu mümkün değil dolayısıyla bazı müdür arkadaşlarımız patronların memnuniyeti adına çalıştıkları için geride kalan personel ve misafir memnuniyetini gözden kaçırmış oluyorlar bu da sizi iyi bir müdür yapmaz tabii ki bende yaşayarak göreceğim ama bir işletmede müdürseniz ya patrondan bağımsız tam yetkilisinizdir tüm insiyatif sizde olur iyi bir iş çıkarısınız ya da patronunuzun etkisi altında kalacaksanız bu işi hiç yapmayacaksınız  bence böyle olmalı diğer türlü verimli olamazsınız, patron patronluğunu yapacak müdür müdürlüğünü yapacak işin özü bu aslında…

*Hayatınızda sizi en çok heyecanlandıran ya da keşke dediğiniz şeyler var mı ?

Bana bu sorularla gelin 🙂

Keşke dediğim şeyler var tabii ki, bence evrende yaşamın bir bedeli var hayatı doğru okumalıyız en önemli ders bu telafisi olmayan hatalar hayatınızın büyük bölümünü bu hatalarla yaşamak zorunda kalıyor olmanızdır.

Yapı olarak çok duygusal bir yapım var dışarıdan pek öyle görünmem ama öyleyimdir

Unutamadığım ne var diye sorarsanız belki komik olacak ama platonik bir aşka kapılmıştım tabii tek taraflı bir şeydi karşı tarafın haberi bile yoktu hayatımda o duyguları bir daha hiç yaşamadım çok uzun sürdü ve sırılsıklam aşık olmuştum siei gerçek aşkın tarifini anlatayım mı ☺ Aslında aşk diye bir şey yok kim attıysa bunu ortaya aşk diye ☺

İçinizi saran heyecanın adıdır aşk bence öyle bir heyecandır ki sevgiden beslenir sevmişseniz bu sizi diri tutar (alışkanlık değildir) gerçek bir heyecan sarar içinizi, dizlerinizin bağı çözülür onu gördüğünüz zaman renkten renge girersiniz nefesiniz kesilir kalp çarpıntılarınız öyle bir çarpar ki sanki kilometrelerce yol koşmuş ve takatiniz bitmişçesine, konuşamaz utanırsınız, cesaretiniz kırılır susarsınız karşınızdakine kendinizi ifade edemezsiniz yanlış ifade edeceksiniz diye saçma sapan bir çöp kovası kadar dolu düşüncelere kapılırsınız bu heyecanı yaşamamışsanız bence gerçekte aşık olmamışsınızdır bu benim görüşüm kızmak yok.

Keşke dediğim şey de; ‘ Şuan ki aklım ile o zaman ki ben olsaydım’.

Çok mu şey istediğim?